MIRË SE ERDHE, ZOTI PRESIDENT, ILIR META-BENVENUTO, SIG. PRESIDENTE, ILIR META

Onda Lucana

MIRË SE ERDHE, ZOTI PRESIDENT, ILIR META

Ndër shtatë të Shën Martirit erdh Pllatën, te katundi inë, Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, e vizita e tij a organixarti Istituti Me.Me. bashkë me Bashkinë e Pllatënit, për kazjunën e vëllazërimin me katundin shqipëtar i Gramshit ku erdhtin, ka sekulli XV, gjiritë e filosofit, Ndon Gramshi, edhé sepsè tatëmiri dhe tatëloshi i tij ishën pllatënjotë. Prit’tin Presidentin Meta, ka qaca e katundit, Sinku, avukat Tursi Francesco, dhe on. Brunetti Mario, ç’bin e erdh Presidenti, me katundarët dhe me njerëz të jashtkatundit ç’i bën festë. Presidenti, psana, me dellegacjonën e tij, vat ka Kanxheleria e atje përpara a prit’tin skullelt e skollës së Pllatënit dhe skullelt e Horës bashkë me Drejtoreshën e tira, Maria Carmela Rugiano, me mjeshtlat/mjeshtrat dhe me pruf’surët/ profesoresat e tira.

Skullelt e Horës i rën “Himnin e flamurit” dhe shkullelt e Pllatënit i kënduan di kanxuna: “Arbëresha” dhe “Na…

View original post 605 altre parole

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Fornito da WordPress.com.

Su ↑

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: