LLEGJENDA E KOSTANDINIT DHE ‘URЁNDINËS-LA LEGGENDA DI COSTANTINO E JURENDINA

Onda Lucana

32977005_10214128264594381_5060937462990241792_n.jpg dipinto di Shpend Bengu

Tratto da:Onda Lucana® by Kosta Costa Bell

LLEGJENDA E KOSTANDINIT DHE ‘URЁNDINËS

rrëfìar ka nglezot Matallena Brunetti (një 101 vjet)

Ish një grua e kish nënd bilë e i martoi gjithë me forestjera (t’huaja). Qo grua qindroi vetëm, qo e a bila. I vat nj’ forestjer (një i huaj) llargu e a doj t’ bilan; qo i vata pas forestjerin (t’huajt) e a jëma nëng doj t’ a martoni t’ bilan e thoj se, poç u kishan martuar gjithë bilët e i kishan marr gjith forestjerë (t’huaj) e ni i jip dhe t’ bilan nj’ forestieri (një të huaj) e ajo qindroni vetam?

  • Jipja, martoja e nxira të t’ bila se u bë plaka, i thoj i biri; nëng a nxiar! (thoj a jëma). Ajo nëng doj t’ja jip forestierin (t’huajn) e Kostandini a kuraxhoi (a pasaudhirti) e ajo thoj: “U nëng a qell llargu…

View original post 977 altre parole

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Fornito da WordPress.com.

Su ↑

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: